Accordeonorkest                       Fotoalbum accordeons
 

 

Het Hoeksche Waards Accordeonorkest NLS Klaaswaal bestaat uit een A-orkest onder leiding van Anny van Wanrooij en een B-orkest (opleidingsorkest) onder leiding van Paula van Wanrooij.

In 1956 werd het accordeonorkest Con Amore en het accordeonorkest van muziekvereniging NLS samengevoegd tot een orkest o.l.v. de heer Huib Bervoets.
In 1975 droeg hij zijn dirigeerstok over aan zijn leerling Anny van Wanrooy.
De naam: Hoeksche Waards Accordeonorkest (H.W.A.) NLS kreeg de accordeonafdeling in 2013 tijdens een 'feestelijk afscheid' van Zaal Koster. Dit was de laatste keer, dat deze locatie, vol NLS-herinneringen, gebruikt werd voor muzikale doeleinden van de vereniging.

Ook Paula van Wanrooy werd dirigent en docent toen in 1998 het B-orkest (opleidingsorkest) onderdeel werd van de accordeonafdeling.
Beide zussen studeerden aan het Rotterdams conservatorium en behaalden op 18-jarige leeftijd het diploma uitvoerend musicus, het docentendiploma, aantekening schoolmuziek, kamermuziek en piano. Zij treden regelmatig op met Nederlandstalige artiesten, samen of met hun dochters.

Het A-orkest verzorgt regelmatig optredens in zorgcentra en tijdens evenementen in de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Rotterdam en omstreken. Het repertoire omvat luistermuziek, populair en klassieke nummers en meezingers.
Behalve accordeon wordt er in het orkest ook keyboard, basgitaar en viool gespeeld.
Anno 2023 bestaat het Hoeksche Waard Accordeonorkest 67 jaar , een grote prestatie gezien de huidige ontwikkeling van individualisering en langer doorwerken.

 Nu mogen wij ons verheugen met een ledental van 27 volwassenen.
 

De werkgroep accordeons leidt het orkest in goede banen en zorgt voor optredens. De dirigenten/docenten nemen het muzikale werk voor hun rekening.

 

 B-ORKEST o.l.v. Paula.

De bedoeling van het B-orkest is om ook degene die nog maar kort les hebben vertrouwd te maken met het samenspelen. Zowel jeugd als volwassenen kunnen hier aan deelnemen.

Het B-orkest repeteert op maandagavond van 17.00 uur tot 18.00 uur en het A-orkest van 19.45 tot 21.45  in het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal.

De koffie staat altijd klaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinie van den Akker, tel.: 0186-652358 of per email: burgakker@ziggo.nl

              

 

 

 

 

 

Agenda

2023      
Zondag 15 januari Nieuwjaarsconcert A- en B orkest in Numansdorp  
Zaterdag 18 februari Marathonbingo NLS-gebouw Klaaswaal    Download poster  
       


 

Ellen Kruithof &
Maarten Polderdijk