Accordeonorkest                       Fotoalbum accordeons
 

 

Het Hoeksche Waards Accordeonorkest NLS Klaaswaal bestaat uit een A-orkest onder leiding van Anny van Wanrooij en een B-orkest (opleidingsorkest) onder leiding van Paula van Wanrooij.

In 2016 bestond het orkest 60 jaar.

De 'oud-dirigent', de heer Huib Bervoets, die in 1956 aan de wieg stond van het accordeonorkest en zijn dirigeerstok in 1975 overdroeg aan zijn leerling Anny van Wanrooy,is nog steeds actief lid van het orkest.
Zowel Anny als Paula startten hun muziekcarričre op 8 jarige leeftijd bij Huib Bervoets.

Zij studeerden aan het Rotterdams conservatorium en behaalden op 18 jarige leeftijd het diploma uitvoerend musicus, het docenten diploma, aantekening schoolmuziek, en kamermuziek en piano.
Recentelijk speelden zij met hun dochters in de opera Feijenoord in Rotterdam.

Anny en Paula treden regelmatig op met Nederlandstalige artiesten, soms met z’n tweeën, vaak ook met hun dochters.

 

 

 

 

Het Hoeksche Waards Accordeonorkest bestaat momenteel uit 32 leden.

Met name het A-orkest verzorgt regelmatig optredens in zorgcentra en bij evenementen in de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Rotterdam en omstreken, maar ook ver daarbuiten.
Behalve accordeon wordt er in het orkest ook keyboard, elektrisch gitaar, basgitaar en slagwerk gespeeld. Het repertoire omvat eigentijdse nummers, populair klassieke muziek en meezingers.

U bent van harte welkom tijdens onze repetities.
     

De bedoeling van het B-orkest is om ook degene die nog maar kort les hebben vertrouwd te maken met het samenspelen. Zowel jeugd als volwassenen kunnen hier aan deelnemen.

Het B-orkest repeteert van 17.00 uur tot 18.00 uur en het A-orkest van 19.45 tot 21.45 op de maandagavond in het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal.

De koffie staat altijd klaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinie van den Akker, tel.: 0186-652358 of per email: burgakker@ziggo.nl