Actueel

2019

START NIEUWE BLOKFLUITGROEP

Donderdag 9 mei starten we met een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16.10-16.50 uur in ons muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl . Volwassenen zijn ook van harte welkom!
 

WORKSHOP ERIC VLOEIMANS BIJ NLS KLAASWAAL

Speel je trompet, bugel of cornet en wil je alles uit je instrument halen wat erin zit? Blok dan zaterdag 18 mei in je agenda en meld je
aan voor een workshop van misschien wel Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans!

De kleurrijke, van radio en tv bekende, muzikale duizendpoot geeft vanaf 14.30 uur een workshop in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Na Lang Streven (NLS) in Klaaswaal. Heb je hem ooit al eens horen spelen? Wil je weten hoe hij die bijzondere klanken uit zijn instrument haalt? Zoetgevooisd, of juist jazzy en wat rauw, hij kan het je allemaal vertellen.

Voor wie is de workshop?
De workshop is in principe voor trompettisten, maar speel je bugel of cornet dan ben je ook van harte welkom. Je leert die middag je instrument nog beter kennen en het maximale eruit te halen. Ook studeer je met elkaar twee stukken in (Chorizo en Armin). 's Avonds geven Eric en zijn combo een concert - 'Fun in the Sun' - samen met NLS Klaaswaal en Wilhelmina Numansdorp. Het is de bedoeling dat jullie tijdens dit concert samen met Eric de ingestudeerde werken spelen. Kortom, kom naar deze workshop en beleef een ultieme muzikale middag en avond!

Praktische informatie en voorwaarden
De kosten voor deze workshop bedragen € 30,00. Dit is inclusief maaltijd en toegangskaart voor het concert. Leeftijd is niet belangrijk. B-diploma of vergelijkbaar niveau is wel een pre. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in sportzaal 'De Bongerd', Klaverbladstraat 3 in Klaaswaal (naast het NLS-gebouw). Toegangskaarten voor dit concert à  € 12,50 zijn tereserveren via info@nlsklaaswaal.nl  of telefonisch 0186-57 19 24.

Meer informatie, aanmelden of kaarten reserveren?
Wil je meer informatie, je aanmelden of kaarten voor het concert reserveren? Stuur een e-mail naar info@nlsklaaswaal.nl  of bel 0186-571924. Het aantal deelnemers is beperkt. Meld je dus zo snel mogelijk aan, want vol = vol.
Kijk ook op www.nlsklaaswaal.nl.

 

                                                                           

STEUN NLS MET HOEKSCHE WAARD PAS

Pashouders krijgen een jaar lang korting op aankopen, activiteiten en uitstapjes bij meer dan 100 aangesloten bedrijven in de Hoeksche Waard. Tegelijk profiteren lokale ondernemers van extra klandizie en doneren zij per jaarabonnement  €5,00 aan een lokaal goed doel. Jij kiest het doel! Hoe meer mensen zich aansluiten bij de HoekscheWaardPas en daarbij NLS als goede doel kiezen, hoe groter de opbrengst.
Kijk voor meer informatie op de website www.hoekschewaardpas.nl  en hun Facebook pagina..
 

   

 

START BLOKFLUITLESSEN
 

Donderdag 24 januari start er weer een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven door onze enthousiaste docente Anne Groenewege van 16.10-16.50 uur in het muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl  of bel 06-48 18 35 53.

Volwassenen zijn ook van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING NIEUWJAARSCONCERT

Beste leden, ouders en belangstellenden van NLS,

Op zondag 6 januari start muziekvereniging Na Lang Streven het jaar 2019 met een nieuwjaarsconcert waar het KSB en het accordeonorkest een gevarieerd programma zullen brengen.

Het KSB speelt een aantal delen uit de jazzsuites van Dmitri Shostakovich en hoogtepunten uit The Lion King. Het accordeonorkest heeft een aantal bekende melodieën op het programma, zoals If I were a rich man, Pirates of the Caribbean, The Blues Factory, A whiter Shade of Pale.

Het concert is gratis toegankelijk en start om 11.00 uur in het NLS-gebouw met een toost op het nieuwe jaar. Na afloop is er nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de foyer met een hapje en een drankje.

Wij hopen dat jullie met velen komen luisteren.

Tot zondag 6 januari!

Met hartelijke groet,

namens bestuur
muziekvereniging Na Lang Streven

 

2018

START MUZIEKLESSEN

Op donderdag 4 oktober start er weer een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16.10 -16.50 uur in het muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl . Volwassenen zijn ook van harte welkom! Wil je een keer bij een orkest komen kijken? Kijk op deze website voor de tijden waarop de orkesten repeteren.
 

 

     'MUSIC & MOVES' door Jeugdorkest en DrumTastic

Zondag 8 april om 14.00 uur geeft het Jeugdorkest onder leiding van Lisette Holster een familieconcert in sportzaal 'De Bongerd'. Een heel bijzonder concert, want bezoekers kunnen niet alleen luisteren naar muziek, maar ook zelf meedoen! Dit keer zijn de mensen van DrumTastic namelijk onze gasten en dat betekent muziek en lekker veel bewegen, oftewel 'Music & Moves'.

DrumTastic staat bekend om zijn swingende drum workout op fitnessballen. Tijdens het familieconcert kan men dus afwisselend luisteren naar leuke muziekstukken door het Jeugdorkest én zelf drummen op- en bewegen rondom de fitnessballen van DrumTastic. En wie weet wordt er zelfs nog een stuk samengespeeld!

Trek dus lekker zittende kleding aan, kom naar De Bongerd in Klaaswaal en leef je uit bij het familieconcert van het Jeugdorkest en DrumTastic. De toegang is via het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 en is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

COLLECTE JANTJE BETON

Van 5-10 maart

   


WAARDERINGPENNING VOOR RINIE VAN DEN AKKER

Rinie kreeg de waarderingspenning van de gemeente Cromstrijen uit handen van burgemeester Jan Luteijn als blijk van waardering voor haar inzet als lid van de accordeongroep sinds 1983.

Het organiseren van optredens, verzorgen van de PR en zoeken naar nieuwe sponsoren en muziek zijn slechts enkelen van haar verdiensten voor de vereniging.

Ook is ze collectante en coördinator voor Jantje Beton in de accordeonafdeling.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2017

NLS LID RINUS GEDECOREERD

Vanmorgen bevond het gemeentehuis zich al in oranje sferen. Onder het genot van een hapje en drankje werden er lintjes uitgereikt aan zes inwoners van de gemeente Cromstrijen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Zo ook ons lid Rinus van der Stoep. Uit handen van Burgemeester Jan Luteijn kreeg Rinus een onderscheiding voor o.a. zijn vele vrijwilligerswerk binnen NLS.

Rinus is hierbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd met deze mooie waardering!

   

MUZIEKMARATHON 

Klaaswaal

Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari houdt muziekvereniging Na Lang Streven een 24-uurs muziekmarathon in het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 in Klaaswaal. De marathon start met een optreden van het Jeugdorkest van NLS met dirigent Lisette Harms. Zaterdagmiddag om 16.00 uur sluit de vereniging het evenement af met een optreden van het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest met dirigent Michael Engelbrecht. De opbrengst van de marathon komt ten goede van het instrumentenfonds.

Tijdens de marathon komen niet alleen de blaasorkesten aan bod, ook de accordeonorkesten geven volop acte de présence. Verder zijn er gevarieerde optredens van diverse hout- en koperensembles, familieoptredens en zang. Zo is er een optreden van de Hoeksche Waardse band Footprint, niet alleen solo maar ook samen met het KSB. Verder een bijzonder optreden van Annemarie Scholtens (fluit) van Prinses Juliana en Anita den Boer (hobo/althobo) van NLS in een 'duo brillant', gebaseerd op 'Wilhelm Tell' met begeleiding van het KSB. 's Ochtends wordt er tijdens het reveille van Jachthoorngezelschap 'Polderluid' gezamenlijk ontbeten. Eén van de mogelijkheden tijdens de marathon is het laten spelen van een verzoeknummer, aan te vragen via muziekmarathon@nlsklaaswaal.nl . Kortom, het belooft een bijzonder muzikale en afwisselende muziekmarathon te worden.

Tijdens de marathon is publiek 24 uur lang van harte welkom, de toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt wel bijzonder op prijs gesteld. Een drankje en een hapje is verkrijgbaar in de foyer van het NLS-gebouw. Meer informatie is te verkrijgen via muziekmarathon@nlsklaaswaal.nl , of via info@nlsklaaswaal.nl

Download speelschema

 

NAJAARSCONCERT KSB EN HARMONIE EN AMCITIA IJSSELSTEIN


Zaterdag 5 november is het weer zover. Dan geeft het KSB haar najaarsconcert in sportzaal De Bongerd. Dit keer is Harmonie Amicitia IJsselstein te gast. Beide orkesten staan onder leiding van onze dirigent Michael.

Het wordt een concert met een Amerikaans tintje. En niet alleen qua muziek, maar we voeren het zelfs door tot en met het hapje en drankje na afloop.

Het KSB brengt een volledig Amerikaans programma met stukken als: Three Dance Episodes uit On the Town en Slava! van Bernstein, Blue Shades van Tichelli en Four Dance Episodes uit Rodeo van Copland.
Harmonie Amicitia speelt de Aladdin Suite van Nielsen, First Suite in Eb van Holst, Slavonic Dance Op. 46 No. 3 van Dvorak en Highlights from 'Chess' van Ulvaeus/Andersson.

Graag tot 5 november!

 

MUSICMIX


Na een druk (opleidings)seizoen met o.a. koffieconcerten, solistenconcours en examens is de zomervakantie in aantocht.
Voordat het zover is laten de leerlingen van NLS nog een keer van zich horen tijdens de MusicMix op vrijdagavond 1 juli. Deze MusicMix wordt sinds een paar jaar georganiseerd om met elkaar het seizoen af te sluiten met diverse optredens van leerlingen. De docenten zijn al druk bezig met de voorbereidingen

Het thema voor deze MusicMix is film en theater en jullie mogen verkleed komen.

Het programma voor deze avond is nog geheim. Wel kunnen we alvast melden dat de leerlingen van NLS die pas hun muziekexamen hebben gedaan hun diploma uitgereikt krijgen.
De aanvang van de avond is 20.00 uur in het NLS-gebouw, Jaap Kosterstraat 4 te Klaaswaal en de toegang is gratis.

Wij hopen weer op veel belangstelling voor deze avond.

Graag tot ziens.

Namens opleidingscommissie
Muziekvereniging Na Lang Streven
 

FAMILIECONCERT 'A FANTASY FOREST' DOOR JEUGDLEDEN NLS KLAASWAAL


Op zondag 10 april verzorgt de jeugdafdeling van muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal een familievoorstelling met als titel  'A Fantasy Forest '.

'A Fantasy Forest ' gaat over een meisje dat per ongeluk de weg kwijtraakt als zij een fladderende vlinder achterna loopt. In het grote Jungle bos ontmoet zij de bewoners en de dieren en samen gaan zij de weg naar het koninkrijk Arendelle terug zoeken en beleven onderweg spannende avonturen.

Een fantasierijk verhaal met muziek uit bekende Disney animatiefilms en herkenbare klanken uit sprookjesbos Efteling.

De familievoorstelling wordt uitgevoerd door het Jeugdorkest, het Leerlingenorkest, de blokfluiters en leerlingen die pas op les zijn. De leerlingen van basisschool 'de Blieken' doen ook mee aan het project met dans en muziek. Dit alles onder leiding van dirigente Lisette Harms. Het verhaal wordt verteld door Dagmar Pegels-Duine.

Het Familieconcert wordt gehouden op zondag 10 april om 14.00 uur in sporthal 'De Bongerd'.

Ingang via het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 te Klaaswaal.

Het concert duurt ca. 60 minuten en is vooral erg leuk voor kinderen t/m 10 jaar, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom om de voorstelling bij te wonen.
 

   

 

NLS JEUGD LUIDT 2016 IN!

Zondag 10 januari om 11.00 uur luidt de jeugd van muziekvereniging NLS Klaaswaal muzikaal het nieuwe jaar in. Met een nieuwjaarsconcert van het Leerlingenorkest onder leiding van Anne Groenewege en het Jeugdorkest onder leiding van Lisette Harms heten zij 2016 van harte welkom en presenteren zij in het NLS-gebouw hun kunsten aan het publiek.

 Het Jeugdorkest geeft alvast een voorproefje van de familievoorstelling met als thema 'Disney' die uitgevoerd wordt op zondag 10 april in sportzaal 'De Bongerd' te Klaaswaal. Aan deze familievoorstelling zullen ook alle andere jeugdleden van de muziekvereniging deelnemen.

 

MUZIKALE (HER)INTREDERS GEZOCHT!


U kent dat wel, jaren geleden, misschien wel als kind, bespeelde u met veel enthousiasme een muziekinstrument. Door studie, werk, gezin of andere omstandig-heden werd het instrument vervolgens aan de wilgen gehangen. Toch is het altijd bij u blijven kriebelen en wilt u het musiceren weer oppakken. Of wellicht hebt u nog nooit een instrument bespeeld en denkt u dat het nu te laat is om er alsnog aan te beginnen?

Dan is dit uw kans. Muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal laat u onder leiding van