Actueel

NLS EN CORONA: WE ZIJN WEER BEGONNEN

Na vele maanden waarin door corona bijna niets kon en mocht, zijn de versoepelingen nu een feit. De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames dalen en het aantal mensen dat gevaccineerd is stijgt. En dus is er weer meer mogelijk, ook in de culturele sector.
Dat betekent voor NLS dat de muzieklessen niet langer online gegeven hoeven te worden, maar weer gewoon in het NLS-gebouw. Heel fijn, zowel voor de docenten als leerlingen. Ook de orkesten mogen weer repeteren. Vanaf 31 mei kan er weer met maximaal 30 personen (exclusief dirigent) in 1 ruimte gerepeteerd worden. Na bijna 8 maanden niet bij elkaar gekomen te zijn in orkestverband was het dan ook geweldig om elkaar weer te kunnen zien, spreken én samen te spelen! Het geven van concerten laat nog even op zich wachten. Er is nu nog weinig over bekend hoe dat in de toekomst precies gaat. Maar: het begin

 

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Vrijdag 28 mei is de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds gestart. Deze collecte (voorheen de Anjeractie) duurt tot en met zaterdag 5 juni. Dit jaar wordt er voor de tweede keer mobiel gecollecteerd, dus via appjes, mailtjes en social media. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. En natuurlijk doet ook NLS mee! Want ook onze muziekvereniging heeft het moeilijk in deze coronatijd. Gelukkig mogen onze orkesten vanaf volgende week - na bijna 8 maanden - weer repeteren. En hopelijk kunnen we dan ook snel weer mooie concerten geven. Om deze concerten te realiseren is er wel geld nodig. Help jij mee dit te bereiken?

Volledige opbrengst voor NLS
Ook dit jaar geeft het Cultuurfonds de hele opbrengst terug aan de organisaties die collecteren. Een extra reden dus om onderstaande link naar de NLS-collecte te delen met zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen.

Doneren gaat heel makkelijk
Klik op onderstaande link. Deze is gekoppeld aan de digitale collectebus van NLS. Maak vervolgens via iDeal jouw donatie over.

https://cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44238628

Bij voorbaat bedankt voor het doneren en/of delen!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur NLS Klaaswaal
 

 

JACK KOSTER OVERLEDEN

Vandaag hebben wij tijdens een heel warme, persoonlijke en muzikale bijeenkomst afscheid genomen van onze trombonist, muziekvriend en NLS'er in hart en nieren: Jack Koster. Vorige week zondag overleed hij op 67-jarige leeftijd heel plotseling als gevolg van een gescheurde aorta. Door corona kon slechts een kleine groep familie, vrienden en NLS'ers het afscheid bijwonen. Met veel (oud-)NLS'ers hebben we buiten een mooie erehaag gevormd om Jack een laatste groet te brengen en Angelica en familie te steunen.

Geboren in een NLS-familie werd Jack op zijn achtste lid van onze vereniging. De trombone was zijn grote passie en hij groeide uit tot een bevlogen muzikant en zeer gewaardeerd lid van het KSB. Ook op niet-muzikaal gebied zette hij zich in voor de vereniging. Zo was hij onder andere bestuurslid en beheerder van ons gebouw. Ook had hij een grote rol bij het verzamelen en catalogiseren van beeld- en geluidsmateriaal voor het 100-jarig jubileum van onze vereniging in 2014. In januari zou hij zijn 60-jarig jubileum hebben gevierd.

We zullen Jack als mens, muzikant én vrijwilliger enorm missen. Hij laat een gat achter in het KSB en onze vereniging. Wij wensen Angelica en verdere familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd.
 
 

 

NLS EN DE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS (januari 2021)

Toen wij na de zomervakantie begonnen aan ons nieuwe verenigingsjaar, startten wij hoopvol: er waren fysieke lessen voor onze leerlingen en de orkesten mochten repeteren in het gebouw. We begonnen alweer voorzichtig plannen te maken voor uitvoeringen en dachten na over concerten met publiek op afstand. Helaas was de vreugde van korte duur, want in oktober besloot het KSB voorlopig niet meer te repeteren vanwege de oplopende besmettingscijfers. In december volgde de zware lockdown en sinds die tijd is het gebouw gesloten voor alle activiteiten. Deze maatregelen gelden in elk geval nog tot en met 9 februari.
Hopelijk komt er binnen afzienbare tijd meer duidelijkheid. NLS volgt de ontwikkelingen op de voet, onder andere via de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), www.knmo.nl . Zodra wij weer gaan starten met onze activiteiten, kunt u dat lezen op deze site.

Literair concert Rose vervalt
Er bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid over het moment dat we weer mogen starten met de repetities. Daarnaast moeten we maar afwachten wanneer evenementen, zoals concerten, weer mogen plaatsvinden. Ook als we weer mogen repeteren, zijn er nog zoveel mitsen en maren dat het voorbereiden van een concert zoals we dat in gedachten hadden op dit moment niet mogelijk is.
Het bestuur heeft daarom, met pijn in het hart, besloten om het literair concert 'Rose' van het KSB dit jaar te laten vervallen. In plaats daarvan richten we onze pijlen op een buitenconcert in de zomer. Maar wij zullen zeker kijken - als het leven weer een beetje 'normaal' is - of het alsnog lukt om dit concert over de Klaaswaalse oorlogsgeschiedenis uit te voeren.
Als u al kaarten gekocht had, kunt u via info@nlsklaaswaal.nl  contact met ons opnemen om uw geld teruggestort te krijgen. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om het bedrag als een donatie te beschouwen en daarmee onze vereniging te steunen in een moeilijke tijd.

Heeft u nog vragen?
Stel ze gerust via info@nlsklaaswaal.nl 
 

2020

ACCORDEONS EN 1 OP 1 LESSEN STARTEN PER 2 JUNI


Vanaf 2 juni is het NLS gebouw weer open om samen muziek te kunnen maken. Voorlopig alleen nog voor de accordeons en voor de 1 op 1 lessen. Maar we hebben goede hoop dat ook het KSB binnen afzienbare tijd kan starten. En dat is fijn, want we hebben elkaar en de repetities enorm gemist! Om het gebouw open te kunnen stellen voor onze lessen en repetities moesten we een protocol opstellen. Download hier het  NLSprotocol voor het gebruik van het NLS-gebouw.

Iedereen moet zich aan regels houden
Dat is nodig ter bescherming van onze gezondheid. Lees het protocol daarom goed door voordat je naar de repetitie of les gaat! In het gebouw hebben we dit protocol ook opgehangen, net als posters met daarop de basisregels. Een regel die in ieder geval geldt voor elke bezoeker van het gebouw: ontsmet na binnenkomst je handen met de speciale handgeld die in de hal op tafel staat.

De basisregels op een rij:
- Was vaak je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, ook in orkestverband.
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
- Ben je naast deze klachten ook benauwd en/of heb je koorts? Blijf dan thuis! Ook als één van huisgenoten deze klachten heeft, blijf je thuis.

NB: Anders dan anders wordt er gerepeteerd zonder pauze. Ook mag de bar (nog) niet open.

Het bestuur wens alle leden veel succes en plezier met het oppakken van onze hobby: samen muziek maken!
 

 

NLS EN DE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS (13 mei 2020)

Sinds half maart ligt het verenigingsleven stil in verband met de coronacrisis, ook bij NLS. Gelukkig konden de lessen wel doorgaan, maar dan online. De repetities van de orkesten liggen noodgedwongen al 2 maanden stil.
Inmiddels zijn er op diverse gebieden alweer voorzichtig versoepelingen van de maatregelen doorgevoerd. Ook op het gebied van culturele activiteiten. Culturele organisaties zijn in overleg met het kabinet om te kijken wat het stappenplan van de versoepelingen de komende maanden betekent voor de culturele sector. Hopelijk komt er binnen afzienbare tijd meer duidelijkheid wanneer dan bijvoorbeeld repetities weer mogen plaatsvinden. NLS volgt de ontwikkelingen op de voet, onder andere via de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), www.knmo.nl . Zodra wij weer gaan starten met onze activiteiten, kunt u dat lezen op deze website.

Literair concert Rose verplaatst naar voorjaar 2021
Er bestaat dus op dit moment nog veel onduidelijkheid over het moment dat we weer mogen starten met de repetities. Daarnaast zijn evenementen zoals concerten in ieder geval tot 1 september nog niet mogelijk. Ook weten we niet in wat voor vorm deze dan plaats mogen vinden. En welke voorzorgsmaatregelen er dan gelden (waaronder de onderlinge afstand tussen de muzikanten). Daarom heeft het bestuur besloten het literair concert 'Rose' van het KSB door te schuiven naar volgend voorjaar.

Heeft u nog vragen?
Stel ze gerust via info@nlsklaaswaal.nl  

 

NLS EN DE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS

De overheid heeft extra maatregelen geomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten om al onze activiteiten tot en met 6 april te annuleren. Wij volgen daarmee het advies van de KNMO, de muziekkoepel voor amateurmuziek in Nederland. Ook geven we hiermee gehoor aan de oproep van gemeente Hoeksche Waard om ook bij evenementen en bijeenkomsten voor groepen kleiner dan 100 mensen goed na te denken over de eventuele risico's en in ieder geval de landelijk geldende (hygiëne)adviezen in acht te nemen.

Dat betekent dat met ingang van vandaag alle repetities en uitvoeringen/concerten van al onze afdelingen komen te vervallen. Ook het Solistenconcours op 21 maart gaat niet door.

De maatregelen van de overheid gelden op dit moment tot en met 6 april. Daarom kan ook het literair concert 'Rose' van het KSB op 4 april niet doorgaan. Het bestuur beraadt zich nog over de mogelijkheid om het concert op een later moment alsnog te laten doorgaan. Wij doen ons best dit zo snel mogelijk te regelen en hopen op uw begrip. Heeft u al een kaartje gekocht, dan blijft dat geldig.

Heeft u nog vragen?
Stel ze gerust via info@nlsklaaswaal.nl

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur

 

2019

NLS &  NLS IN CONCERT

 

En wel op zaterdag 30 november. Die avond treedt het KSB onder leiding van Michael Engelbrecht op samen met het jubilerende Fanfarecorps Na Lang Streven 's-Gravendeel.

Deze zustervereniging viert dit jaar haar 85-jarige jubileum. Eind mei 2018 waren wij bij hen te gast en nu komen zij, samen met hun dirigent (en onze koperdocent) Arnold Zwijgers, bij ons op bezoek voor een spetterend concert.

Zet deze datum dus in je agenda. Tot ziens op 30 november!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

SAMEN 110 JAAR LID VAN NLS KLAASWAAL

 

Na afloop van het Zomeravondconcert op dinsdag 9 juli werden hoboïste Anita den Boer en trombonist Piet de Baat gehuldigd door voorzitter Frank Migchielsen voor het feit dat ze samen 110 jaar lid zijn van onze muziekvereniging.

 Anita neemt daarvan 50 jaar voor haar rekening en Piet zelfs 60 jaar! Zij ontvingen beiden voor een volle zaal met mede-orkestleden, familie en vrienden een oorkonde en een vergulde speld van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

De jubilarissen zijn nog altijd actief; niet alleen als gewaardeerd lid van het orkest, maar ook zetten zij zich in voor niet-muzikale activiteiten. Zo Anita vervult al decennia lang bestuursfuncties (zowel bij NLS als de Jaap Vos Stichting), is zij orkestmanager en lid van de muziekcommissie.

Piet is verantwoordelijk voor het sleutelbeheer. Ook heeft hij zich ingezet voor de bouw en later de verbouw van het verenigingsgebouw.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

START NIEUWE BLOKFLUITGROEP

Donderdag 9 mei starten we met een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16.10-16.50 uur in ons muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl . Volwassenen zijn ook van harte welkom!
 

WORKSHOP ERIC VLOEIMANS BIJ NLS KLAASWAAL

Speel je trompet, bugel of cornet en wil je alles uit je instrument halen wat erin zit? Blok dan zaterdag 18 mei in je agenda en meld je
aan voor een workshop van misschien wel Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans!

De kleurrijke, van radio en tv bekende, muzikale duizendpoot geeft vanaf 14.30 uur een workshop in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Na Lang Streven (NLS) in Klaaswaal. Heb je hem ooit al eens horen spelen? Wil je weten hoe hij die bijzondere klanken uit zijn instrument haalt? Zoetgevooisd, of juist jazzy en wat rauw, hij kan het je allemaal vertellen.

Voor wie is de workshop?
De workshop is in principe voor trompettisten, maar speel je bugel of cornet dan ben je ook van harte welkom. Je leert die middag je instrument nog beter kennen en het maximale eruit te halen. Ook studeer je met elkaar twee stukken in (Chorizo en Armin). 's Avonds geven Eric en zijn combo een concert - 'Fun in the Sun' - samen met NLS Klaaswaal en Wilhelmina Numansdorp. Het is de bedoeling dat jullie tijdens dit concert samen met Eric de ingestudeerde werken spelen. Kortom, kom naar deze workshop en beleef een ultieme muzikale middag en avond!

Praktische informatie en voorwaarden
De kosten voor deze workshop bedragen € 30,00. Dit is inclusief maaltijd en toegangskaart voor het concert. Leeftijd is niet belangrijk. B-diploma of vergelijkbaar niveau is wel een pre. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in sportzaal 'De Bongerd', Klaverbladstraat 3 in Klaaswaal (naast het NLS-gebouw). Toegangskaarten voor dit concert à  € 12,50 zijn tereserveren via info@nlsklaaswaal.nl  of telefonisch 0186-57 19 24.

Meer informatie, aanmelden of kaarten reserveren?
Wil je meer informatie, je aanmelden of kaarten voor het concert reserveren? Stuur een e-mail naar info@nlsklaaswaal.nl  of bel 0186-571924. Het aantal deelnemers is beperkt. Meld je dus zo snel mogelijk aan, want vol = vol.
Kijk ook op www.nlsklaaswaal.nl.

 

                                                                           

STEUN NLS MET HOEKSCHE WAARD PAS

Pashouders krijgen een jaar lang korting op aankopen, activiteiten en uitstapjes bij meer dan 100 aangesloten bedrijven in de Hoeksche Waard. Tegelijk profiteren lokale ondernemers van extra klandizie en doneren zij per jaarabonnement  €5,00 aan een lokaal goed doel. Jij kiest het doel! Hoe meer mensen zich aansluiten bij de HoekscheWaardPas en daarbij NLS als goede doel kiezen, hoe groter de opbrengst.
Kijk voor meer informatie op de website www.hoekschewaardpas.nl  en hun Facebook pagina..
 

   

 

START BLOKFLUITLESSEN
 

Donderdag 24 januari start er weer een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven door onze enthousiaste docente Anne Groenewege van 16.10-16.50 uur in het muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl  of bel 06-48 18 35 53.

Volwassenen zijn ook van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING NIEUWJAARSCONCERT

Beste leden, ouders en belangstellenden van NLS,

Op zondag 6 januari start muziekvereniging Na Lang Streven het jaar 2019 met een nieuwjaarsconcert waar het KSB en het accordeonorkest een gevarieerd programma zullen brengen.

Het KSB speelt een aantal delen uit de jazzsuites van Dmitri Shostakovich en hoogtepunten uit The Lion King. Het accordeonorkest heeft een aantal bekende melodieën op het programma, zoals If I were a rich man, Pirates of the Caribbean, The Blues Factory, A whiter Shade of Pale.

Het concert is gratis toegankelijk en start om 11.00 uur in het NLS-gebouw met een toost op het nieuwe jaar. Na afloop is er nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de foyer met een hapje en een drankje.

Wij hopen dat jullie met velen komen luisteren.

Tot zondag 6 januari!

Met hartelijke groet,

namens bestuur
muziekvereniging Na Lang Streven

 

2018

START MUZIEKLESSEN

Op donderdag 4 oktober start er weer een nieuwe blokfluitgroep voor kinderen vanaf 6 jaar. De blokfluitlessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16.10 -16.50 uur in het muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat 4.
Heb je al eerder muzieklessen gevolgd of ben je 8 jaar of ouder en wil je graag een ander instrument bespelen? Dan kun je starten op bijvoorbeeld klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, tuba, hobo of accordeon. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een mail naar opleidingen@nlsklaaswaal.nl . Volwassenen zijn ook van harte welkom! Wil je een keer bij een orkest komen kijken? Kijk op deze website voor de tijden waarop de orkesten repeteren.
 

 

     'MUSIC & MOVES' door Jeugdorkest en DrumTastic

Zondag 8 april om 14.00 uur geeft het Jeugdorkest onder leiding van Lisette Holster een familieconcert in sportzaal 'De Bongerd'. Een heel bijzonder concert, want bezoekers kunnen niet alleen luisteren naar muziek, maar ook zelf meedoen! Dit keer zijn de mensen van DrumTastic namelijk onze gasten en dat betekent muziek en lekker veel bewegen, oftewel 'Music & Moves'.

DrumTastic staat bekend om zijn swingende drum workout op fitnessballen. Tijdens het familieconcert kan men dus afwisselend luisteren naar leuke muziekstukken door het Jeugdorkest én zelf drummen op- en bewegen rondom de fitnessballen van DrumTastic. En wie weet wordt er zelfs nog een stuk samengespeeld!

Trek dus lekker zittende kleding aan, kom naar De Bongerd in Klaaswaal en leef je uit bij het familieconcert van het Jeugdorkest en DrumTastic. De toegang is via het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 en is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

COLLECTE JANTJE BETON

Van 5-10 maart

   


WAARDERINGPENNING VOOR RINIE VAN DEN AKKER

Rinie kreeg de waarderingspenning van de gemeente Cromstrijen uit handen van burgemeester Jan Luteijn als blijk van waardering voor haar inzet als lid van de accordeongroep sinds 1983.

Het organiseren van optredens, verzorgen van de PR en zoeken naar nieuwe sponsoren en muziek zijn slechts enkelen van haar verdiensten voor de vereniging.

Ook is ze collectante en coördinator voor Jantje Beton in de accordeonafdeling.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2017

NLS LID RINUS GEDECOREERD

Vanmorgen bevond het gemeentehuis zich al in oranje sferen. Onder het genot van een hapje en drankje werden er lintjes uitgereikt aan zes inwoners van de gemeente Cromstrijen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Zo ook ons lid Rinus van der Stoep. Uit handen van Burgemeester Jan Luteijn kreeg Rinus een onderscheiding voor o.a. zijn vele vrijwilligerswerk binnen NLS.

Rinus is hierbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd met deze mooie waardering!

   

MUZIEKMARATHON 

Klaaswaal

Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari houdt muziekvereniging Na Lang Streven een 24-uurs muziekmarathon in het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 in Klaaswaal. De marathon start met een optreden van het Jeugdorkest van NLS met dirigent Lisette Harms. Zaterdagmiddag om 16.00 uur sluit de vereniging het evenement af met een optreden van het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest met dirigent Michael Engelbrecht. De opbrengst van de marathon komt ten goede van het instrumentenfonds.

Tijdens de marathon komen niet alleen de blaasorkesten aan bod, ook de accordeonorkesten geven volop acte de présence. Verder zijn er gevarieerde optredens van diverse hout- en koperensembles, familieoptredens en zang. Zo is er een optreden van de Hoeksche Waardse band Footprint, niet alleen solo maar ook samen met het KSB. Verder een bijzonder optreden van Annemarie Scholtens (fluit) van Prinses Juliana en Anita den Boer (hobo/althobo) van NLS in een 'duo brillant', gebaseerd op 'Wilhelm Tell' met begeleiding van het KSB. 's Ochtends wordt er tijdens het reveille van Jachthoorngezelschap 'Polderluid' gezamenlijk ontbeten. Eén van de mogelijkheden tijdens de marathon is het laten spelen van een verzoeknummer, aan te vragen via muziekmarathon@nlsklaaswaal.nl . Kortom, het belooft een bijzonder muzikale en afwisselende muziekmarathon te worden.

Tijdens de marathon is publiek 24 uur lang van harte welkom, de toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt wel bijzonder op prijs gesteld. Een drankje en een hapje is verkrijgbaar in de foyer van het NLS-gebouw. Meer informatie is te verkrijgen via muziekmarathon@nlsklaaswaal.nl , of via info@nlsklaaswaal.nl

Download speelschema

 

NAJAARSCONCERT KSB EN HARMONIE EN AMCITIA IJSSELSTEIN


Zaterdag 5 november is het weer zover. Dan geeft het KSB haar najaarsconcert in sportzaal De Bongerd. Dit keer is Harmonie Amicitia IJsselstein te gast. Beide orkesten staan onder leiding van onze dirigent Michael.

Het wordt een concert met een Amerikaans tintje. En niet alleen qua muziek, maar we voeren het zelfs door tot en met het hapje en drankje na afloop.

Het KSB brengt een volledig Amerikaans programma met stukken als: Three Dance Episodes uit On the Town en Slava! van Bernstein, Blue Shades van Tichelli en Four Dance Episodes uit Rodeo van Copland.
Harmonie Amicitia speelt de Aladdin Suite van Nielsen, First Suite in Eb van Holst, Slavonic Dance Op. 46 No. 3 van Dvorak en Highlights from 'Chess' van Ulvaeus/Andersson.

Graag tot 5 november!

 

MUSICMIX


Na een druk (opleidings)seizoen met o.a. koffieconcerten, solistenconcours en examens is de zomervakantie in aantocht.
Voordat het zover is laten de leerlingen van NLS nog een keer van zich horen tijdens de MusicMix op vrijdagavond 1 juli. Deze MusicMix wordt sinds een paar jaar georganiseerd om met elkaar het seizoen af te sluiten met diverse optredens van leerlingen. De docenten zijn al druk bezig met de voorbereidingen

Het thema voor deze MusicMix is film en theater en jullie mogen verkleed komen.

Het programma voor deze avond is nog geheim. Wel kunnen we alvast melden dat de leerlingen van NLS die pas hun muziekexamen hebben gedaan hun diploma uitgereikt krijgen.
De aanvang van de avond is 20.00 uur in het NLS-gebouw, Jaap Kosterstraat 4 te Klaaswaal en de toegang is gratis.

Wij hopen weer op veel belangstelling voor deze avond.

Graag tot ziens.

Namens opleidingscommissie
Muziekvereniging Na Lang Streven
 

FAMILIECONCERT 'A FANTASY FOREST' DOOR JEUGDLEDEN NLS KLAASWAAL


Op zondag 10 april verzorgt de jeugdafdeling van muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal een familievoorstelling met als titel  'A Fantasy Forest '.

'A Fantasy Forest ' gaat over een meisje dat per ongeluk de weg kwijtraakt als zij een fladderende vlinder achterna loopt. In het grote Jungle bos ontmoet zij de bewoners en de dieren en samen gaan zij de weg naar het koninkrijk Arendelle terug zoeken en beleven onderweg spannende avonturen.

Een fantasierijk verhaal met muziek uit bekende Disney animatiefilms en herkenbare klanken uit sprookjesbos Efteling.

De familievoorstelling wordt uitgevoerd door het Jeugdorkest, het Leerlingenorkest, de blokfluiters en leerlingen die pas op les zijn. De leerlingen van basisschool 'de Blieken' doen ook mee aan het project met dans en muziek. Dit alles onder leiding van dirigente Lisette Harms. Het verhaal wordt verteld door Dagmar Pegels-Duine.

Het Familieconcert wordt gehouden op zondag 10 april om 14.00 uur in sporthal 'De Bongerd'.

Ingang via het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4 te Klaaswaal.

Het concert duurt ca. 60 minuten en is vooral erg leuk voor kinderen t/m 10 jaar, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom om de voorstelling bij te wonen.
 

   

 

NLS JEUGD LUIDT 2016 IN!

Zondag 10 januari om 11.00 uur luidt de jeugd van muziekvereniging NLS Klaaswaal muzikaal het nieuwe jaar in. Met een nieuwjaarsconcert van het Leerlingenorkest onder leiding van Anne Groenewege en het Jeugdorkest onder leiding van Lisette Harms heten zij 2016 van harte welkom en presenteren zij in het NLS-gebouw hun kunsten aan het publiek.

 Het Jeugdorkest geeft alvast een voorproefje van de familievoorstelling met als thema 'Disney' die uitgevoerd wordt op zondag 10 april in sportzaal 'De Bongerd' te Klaaswaal. Aan deze familievoorstelling zullen ook alle andere jeugdleden van de muziekvereniging deelnemen.

 

MUZIKALE (HER)INTREDERS GEZOCHT!


U kent dat wel, jaren geleden, misschien wel als kind, bespeelde u met veel enthousiasme een muziekinstrument. Door studie, werk, gezin of andere omstandig-heden werd het instrument vervolgens aan de wilgen gehangen. Toch is het altijd bij u blijven kriebelen en wilt u het musiceren weer oppakken. Of wellicht hebt u nog nooit een instrument bespeeld en denkt u dat het nu te laat is om er alsnog aan te beginnen?

Dan is dit uw kans. Muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal laat u onder leiding van