Algemeen

NLS staat voor muziekvereniging Na Lang Streven en is een van de twee bloeiende muziekverenigingen die Klaaswaal rijk is. NLS heeft heel veel mogelijkheden voor iedereen die zelf muziek wil maken en natuurlijk ook voor hen die naar muziek willen luisteren.

In 1914 werd NLS opgericht als fanfareorkest. In de `fanfareperiode` kende NLS vele triomfen, zoals het diverse malen behalen van het landskampioenschap. Een belangrijke stap werd gezet in 1951 toen NLS het jeugdorkest oprichtte onder de naam 'Jeugdcorps NLS'. NLS was hiermee een van de eerste muziekverenigingen in Nederland die deze belangrijke stap nam.

De keuze om de fanfare om te gaan vormen naar harmonie werd in 1978 gemaakt. De redenen om aan deze zware klus te beginnen, waren o.a. een veelzijdiger klankkleur en een grotere keuze aan instrumenten. En niet zonder resultaat, ook als harmonie eindigde NLS in de hoogste regionen van menig concours. Zie festivals en concoursen in het Archief

Ook aan meer ambitieuze plannen werd vorm gegeven. De repetitieruimte was door de explosieve ledenaanwas te klein geworden. Met behulp van subsidie en heel veel zelfwerkzaamheid kon het eigen gebouw aan de Jaap Kosterstraat gerealiseerd worden.

 

Impressie van de activiteiten van NLS

Voor het laatste nieuws gaat u naar Actueel

Deze website bevat foto's welke zijn gemaakt bij activiteiten van onze vereniging. Indien u op een van deze foto's voorkomt en u heeft bezwaar tegen publicatie daarvan op deze website, dan kunt u dat laten weten aan: De desbetreffende foto/foto's wordt/worden dan verwijderd.

 

 

Ellen Kruithof &
Maarten Polderdijk