Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest

 
 

 

 

 

 

 

Het einddoel van de muzikanten die bij NLS starten, is het mee kunnen spelen in het Symfonisch Blaasorkest.In principe mag men mee spelen als het ‘B-diploma’ is behaald. Soms kan hier in overleg met de dirigent van worden afgeweken, bijvoorbeeld bij volwassenen.

Gedurende de afgelopen jaren is de klank en het repertoire van het orkest steeds meer symfonisch geworden. Daarom werd de naam van het orkest gewijzigd van harmonieorkest in het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest (afgekort KSB)

Het KSB staat onder leiding van dirigent Niels Verbeek.

Het orkest houdt uitwisselingsconcerten met andere verenigingen en treedt op in bijzondere producties (zoals in 2003 met Edwin Rutten).Verder kende het KSB de laatste jaren vele hoogtepunten, waaronder:

Het Landskampioenschap sectie harmonie 1989, de uitvoering van de Carmina Burana met  het Rotterdams Toonkunstkoor in 1991, vele concerten binnen en buiten Klaaswaal, zoals bijvoorbeeld in de Rotterdamse ‘Doelen’, de deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 1993 én 1997, en optredens met de Gipsy Boys en het Nederlands Trombonekwartet.

Het KSB repeteert op dinsdag van 19.30-22.00 uur

 

 

 
Niels Verbeek

 

 

 

 

 

 

Concerten

Het KSB onderhoudt goede contacten met Musikverein Tamm uit Duitsland.

Op deze foto is het KSB uitgenodigd om een concert te geven in het kader van het 50 jarig jubileum van de Musikverein.

De Musikverein is ook diverse keren in Klaaswaal op bezoek geweest.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CD

In het najaar van 1995 werd door het KSB een kwalitatief zeer goede CD opgenomen, waarop werken van de componist Rimsky-Korsakov ten gehore worden gebracht. Alle muziekfragmenten op deze site zijn ontleend aan deze CD. Meer horen?
 
 Stukje (20 sec/858 Kb) van het begin van Ouverture Groot Russisch Paasfeest (1888). Of misschien deze?
 
 Begin (25 sec/1084 Kb) van De Dans van de Acrobaten uit de opera ‘Het Sneeuwmeisje’ (1882), arr. Wim Steinmann

© Ellen Kruithof &
Maarten Polderdijk