Jeugdorkest

 
Onze vakdocenten werken toe naar landelijk erkende muziekexamens. Heeft de leerling het A-diploma behaald, dan mag hij/zij gaan spelen in het jeugdorkest.

 Het repertoire van het jeugdorkest wordt met zorg uitgekozen door  dirigent Lisette Holster-Harms, waarbij zij rekening houdt met de smaak van de jeugd (popmuziek, filmmuziek, muziek uit musicals, enz.).

Het jeugdorkest geeft zelfstandig concerten binnen en buiten Klaaswaal. Ook worden er uitwisselingsconcerten gegeven met andere jeugdorkesten. De jeugdleden blijven in ieder geval tot hun 16e in het jeugdorkest.

Het jeugdorkest repeteert op vrijdag van 16.45-18.15 uur.

De contributie bedraagt voor de jeugd € 13,90 per maand.

De lesgeldbijdrage € 24,00 per maand.

Lesgeldbijdrage voor hobo en fagot € 26,00

Huur instrument € 7,25

 

Lisette Holster-Harms

 

 

 

 

 

 

Jeugdorkest op het Bram Roza festival  
   
Meer foto's Meer foto's
   

 

Op zondag 6 november 2011 heeft de familievoorstelling ' De koning van de watertoren' plaatsgevonden. Meer foto's van deze voorstelling vind u hier

 

Dirigent

 

Het is aan Lisette Harms, de dirigent van het jeugdorkest, om de jeugdorkesttraditie binnen NLS

 hoog te houden en de leerlingen op het niveau van het KSB te brengen.

 

 

Koffieconcerten

Regelmatig worden er koffieconcerten gehouden waar leerlingen aan het publiek laten horen wat ze kunnen. Vanaf het prille begin van hun muziekcarričre doen ze hieraan mee.

De koffieconcerten vinden op zondagochtend plaats in het muziekgebouw aan de Jaap Kosterstraat. De intree is gratis en begint om 11.00 uur.

Kijk in de agenda voor de data.

 

© Ellen Kruithof &
Maarten Polderdijk