Muziekmarathon 5 en 6 oktober 2012

Sponsoring     Omwonenden    Catering    Gezocht ondersteuning   Supporters   Verzoeknummer aanvragen


Op 1 februari 2014 bestaat NLS 100 jaar. Ter ondersteuning van de jubileumactiviteiten wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2012 een muziekmarathon georganiseerd in het eigen muziekgebouw. Vanaf vrijdag 16.00 uur t/m zaterdag 17.00 uur wordt 100 kwartier non stop muziek gemaakt door alle leden, orkesten, ensembles van NLS en special guests. Doel is zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de geplande festiviteiten in 2014, zoals een jubileumconcert, een musical, een familieconcert etc.

De officiele opening wordt vrijdag 5 oktober om 15.55 uur verricht door de wethouder van cultuur de heer Riedijk. De muzikale aftrap is om precies 16.00 uur met een koperfanfare. Gedurende beide dagen is iedereen van harte welkom in ons NLS-gebouw om te komen luisteren naar alle muzikanten, al dan niet onder het genot van een hapje en/of een drankje. De entree is gratis.

Hieronder volgt een opsomming van de praktische feitjes rondom de marathon. Heeft u na het lezen van onderstaande nog vragen, dan kunt u een mail sturen naar info@nlsklaaswaal.nl

Sponsoring
- via het kopen van sponsorbonnen à € 5,- per stuk van leden van NLS (onder de kopers van deze bonnen wordt een mooie prijs verloot);
- intekening op sponsorlijst voor bedragen tussen € 1 en € 5;
- op de dag zelf in het NLS-gebouw d.m.v. een donatie in een speciaal daarvoor bestemde bus;
- voor € 100 kunt u een muziekstuk van de keuzelijst sponsoren. Dit werk wordt dan op zaterdag 6 oktober door het KSB ten gehore gebracht tijdens het afsluitende concert.

Wie treedt op en wanneer
Van een aantal blokken muziek staat al vast door wie deze ingevuld worden, namelijk:
• blokfluiters zaterdag 09.00 - 09.15
• B4 (blazersklas) zaterdag 10.00 - 10.15
• Leerlingenorkest tijdstip nog niet bekend
• Jeugdorkest vrijdag 17.00 - 18.00 (repetitie)
   vrijdag 18.15 - 19.00 (repetitie)
   zaterdag 15.30 - 16.00 concert
• Accordeonorkest vrijdag 21.00 - 22.00
• Jachthoornblazers ‘Polderluid’ zaterdag 08.30 - 08.45
• KSB vrijdag 23.15 - 03.15 (repetitie)
• KSB zaterdag 16.00 - 17.00

De tijdstippen hier tussenin zullen opgevuld worden door ensembles. Het definitieve schema zal te zijner tijd op de website bekendgemaakt worden. We kunnen wel alvast verklappen dat er vergevorderde plannen voor een muzikale invulling door een NLS-reünieorkest zijn en nog meer ‘special guests’. Er wordt ‘non stop’ muziek gemaakt. Dit betekent dat er alleen korte onderbrekingen zijn wanneer de muzikanten wisselen.
Naar boven


Omwonenden
De muziekmarathon gaat gedurende de hele nacht door en dat betekent dat wij ook rekening houden met de omwonenden. Wij doen onze uiterste best om het geluidsniveau van de muziek gedurende de nacht binnen redelijke grenzen te houden. Ook zullen we er alles aan doen om buiten het gebouw geen overlast te veroorzaken. De omwonenden van het NLS-gebouw ontvangen begin oktober een brief van ons waarin mededeling wordt gedaan van de muziekmarathon.

Catering
Gedurende gehele marathon zijn de bar en de keuken geopend. Naast de bekende dranken zijn de gehele tijd belegde broodjes en hartige hapjes verkrijgbaar. Op zaterdagochtend bestaat van 08.30 uur tot 09.30 uur de mogelijkheid deel te nemen aan een gezamenlijk ontbijt dat wordt geopend met een reveille door Jachthoornblazersgroep Polderluid. De prijs voor deelname aan het ontbijt wordt nog bekend gemaakt, evenals de wijze waarop u zich daarvoor kunt aanmelden.

Naar boven

Gezocht ondersteuning
De marathon wordt een happening waarbij ons motto ‘Samen muziek beleven’ 100 kwartier lang wordt uitgedragen. Dit kan alleen maar met uw ondersteuning. Deze ondersteuning kan op diverse manieren geboden worden, namelijk:
• door sponsoring;
• door muziek te maken (en u te laten sponsoren);
• het bakken van een taart o.i.d. zodat wij tijdens de marathon een kop koffie met iets lekkers te koop kunnen aanbieden. Bent u bereid dit te doen, stuur dan een mail naar info@nlsklaaswaal.nl t.a.v. Jeske le Clercq;
• praktisch, dus bijvoorbeeld als hulp achter de bar/in de keuken, maar ook als medewerker van het secretariaat (bijv. opvang/begeleiding muzikanten) of door standaards/stoelen klaar te zetten. Bent u bereid om hierbij te helpen, geef u dan per e-mail op via info@nlsklaaswaal.nl t.a.v. Aureel van Wersch. Geef daarbij aan of u een voorkeur hebt voor het soort ondersteuning dat u wilt bieden en de tijden dat u hiervoor beschikbaar bent.

Maar….laten we een heel belangrijke vorm van ondersteuning vooral niet vergeten:

Supporters
We gaan met zijn allen een geweldige, voor NLS unieke muzikale klus klaren. Support is daarbij natuurlijk van harte welkom! Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts om de dappere muzikanten in de donkere uren te steunen. Kom dan ook gezellig luisteren; eet een hapje, doe een drankje. Iedereen is welkom, dus neem zoveel mogelijk aanhang mee! De entree is gratis.

 Naar boven

Verzoeknummer aanvragen

U kunt tijdens de Muziekmarathon van NLS door het KSB een stuk naar eigen keuze laten spelen; dat gebeurt dan op zaterdag 6 oktober tussen 16.00 en 17.00 in het NLS-gebouw. Wat moet u hiervoor doen?

1. U kiest uit de bijgevoegde lijst uw favoriete stuk
2. U geeft dit per email door aan: aureel.vanwersch@suntel.nl 
3. U betaalt een bedrag van € 100 dat volledig ten goede komt aan de jubileumactiviteiten van NLS in 2014.


KIES UW EIGEN MUZIEKSTUK UIT DE NAVOLGENDE LIJST

1. Abba
2. All You Need Is Love
3. Beatles in Concert
4. Bohemian Rhapsody
5. Daar gaat ze
6. The Final Countdowm
7. Florentiner Marsch
8. Flinstones
9. Girl Crazy
10. Godfather Saga
11. Harry Potter
12. James Bond 007
13. Jesus Christ Superstar
14. Mack the Knife
15. Malaguena                       Reeds gekozen
16. Moment for Morricone
17. The Phantom of the Opera
18. Pirates of the Caribbean
19. Slavenkoor uit Nabucco  Reeds gekozen
20. Soldaat van Oranje
21. The Lion King
22. Theme from New York
23. We are the Champions
24. West Side Store (aantal delen)
25. YMCA


Klaaswaal / 25.09.2012
Naar boven

© Ellen Kruithof &
Maarten Polderdijk